Belasting vrijstelling oldtimers veranderd

Go down

Belasting vrijstelling oldtimers veranderd

Bericht  graafie op wo 15 jul 2009, 21:41

Op 25 november 2008 heeft het kabinet een amendement aangenomen dat door de ChristenUnie en mede ingediend door PvdA en Groen Links werd ingediend.
In dit amendement is geregeld dat de huidige vrijstelling nog tot 1 januari 2012 in stand blijft. Vanaf dat moment wil het kabinet de ‘kilometerheffing’ zoals gepland invoeren.

In het voorlopig wetsvoorstel voor de kilometerheffing is al een uitzonderingsregeling voor oldtimers (ouder dan 25 jaar) opgenomen. Wanneer de kilometerheffing inderdaad per 1 januari 2012 in werking treedt, zullen aldus alle voertuigen van vóór 1 januari 1987 buiten de kilometerheffing vallen.

Het amendement regelt niet alleen de overgang van vrijstelling naar kilometerheffing, maar maakt per 1 januari 2010 ook een eind aan de regeling dat lease-auto’s die ouder zijn dan 15 jaar in de bijtelling naar economische waarde mogen worden gewaardeerd in plaats van naar cataloguswaarde. Die grens schuift nu naar 25 jaar.

Aanvankelijk wilde de ChristenUnie die leeftijdgrens voor vrijstelling per 1 januari 2009 bevriezen en daarmee voorkomen dat er nog meer ‘vervuilende oldtimers’ voor dagelijks gebruik worden ingezet.

De Fehac heeft zich met succes verzet tegen de onverwachte aanval op basis van ongefundeerde argumenten. De bestaande vrijstelling werd recent nog geevalueerd en zonder problemen door de kamer verlengd.
De kamer nam echter onverwacht een andere beslissing

ChristenUnie legt 'belastingvrij rijden' aan banden
woensdag 26 november 2008 12:00 Het belastingvrij rijden in oude auto's wordt aan banden gelegd.De Tweede Kamer heeft een voorstel van de ChristenUnie aangenomen waardoor de vrijstelling wordt bevroren vanaf het moment dat de kilometerbeprijzing wordt ingevoerd, per 31 december 2011.


Alleen voor auto's die op dat moment al 25 jaar of ouder zijn - dus van bouwjaar 1986 of eerder - wordt geen kilometerprijs gerekend.
_________________
If you did'nt drive a Celeste, you did'nt live.

Just drive thil there is nothing left to drive in
avatar
graafie
Admin

Man Leeftijd : 28
Woonplaats : Zwolle

http://mitsubishicelestehobbyclub.jimdo.com/

Terug naar boven Go down

Re: Belasting vrijstelling oldtimers veranderd

Bericht  graafie op do 08 apr 2010, 10:36

Wanneer is uw klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting?

Huidige regeling

Personenauto's van 25 jaar en ouder zijn vrijgesteld voor de motorrijtuigenbelasting. Als u een personenauto heeft gekocht die ouder is dan 25 jaar, krijgt u van de Belastingdienst automatisch bericht van deze vrijstelling. Als u niet automatisch bericht krijgt, terwijl u denkt dat u in aanmerking komt voor deze vrijstelling, moet u een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst/Centrale administratie indienen waarin u aantoont dat de personenauto inderdaad 25 jaar of ouder is. U kunt hiervoor het (buitenlandse) kentekenbewijs, een keuringsrapport of een ander bewijsstuk gebruiken.

Als uw auto jonger is dan 25 jaar moet u, vanaf het moment dat u het kentekenbewijs van de personenauto op uw naam is gezet, motorrijtuigenbelasting betalen. Het maakt daarbij niet uit of u met de auto gebruikmaakt van de openbare weg of alleen van prive-terrein. Meer informatie over de motorrijtuigenbelasting kunt u vinden op de site van de Belastingdienst

Toekomst vrijstelling

De belastingvrijstelling voor oldtimers wordt per 1 januari 2012 bevroren (ingangsdatum kilometerheffing). Alle voertuigen die op dat moment 25 jaar en jonger zijn (vanaf 1 januari 1987) zullen dan niet meer voor de belastingvrijstelling in aanmerking komen.

_________________
If you did'nt drive a Celeste, you did'nt live.

Just drive thil there is nothing left to drive in
avatar
graafie
Admin

Man Leeftijd : 28
Woonplaats : Zwolle

http://mitsubishicelestehobbyclub.jimdo.com/

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum